Avbytare: Carl Mattsson, Rasmus Hammargren, Casper Marcher, Douglas Christensen och Joel Gustafsson.

Carl Odell ut - Rasmus Hammargren in 80 min
Filip Zahn ut - Casper Marcher in 82 min
Johan Hellström ut - Douglas Christensen in 87 min

MATCHKOMMENTARER
Tionde raka matchen utan förlust och tredje raka segern. Med tre olika målvakter på lika många matcher var Philip Borgström tillbaka i målet. På bänken fanns inte mindre än tre av juniorlagets lovande spelare. Målvakten Joel Gustafsson, forwarden Casper Marcher och debuterande mittfältaren Douglas Christensen. Filip Zahn var tillbaka i startelvan och Patrik Lippe flyttades ner som vänsterback. Än en gång väntade vi oss en hård och tuff match mot Skabersjö och det blev det också. ÖT Smygehuk inledde piggast och i den 5:e minuten slår Johan Hellström en bra hörna mot första stolpen där Vasko Mitrovic dyker upp och nickar utanför. Redan här skreks instruktioner ut från Skabersjös tränarbänk att man måste vara vaksam på nummer 8. Med all rätt då Vasko gjort 9 mål på de senaste 5 matcherna. I den 8:e minuten räddar Philip Borgström ett skott på ett friläge. I den 11:e minuten tvingas Mathias Roos gå ut med nackont och in kommer Carl Mattsson. I den 15:e minuten spelar Johan Hellström upp bollen på vänsterkanten till Filip Zahn. Filip avancerar och slår ett lågt flackt inlägg precis mellan målvakten och försvaret och Vasko Mitrovic hinner först på bollen och trycker in 0-1. Detta var Vaskos 12:e seriemål i år. Därmed har Vasko nu gjort mål i 6 raka matcher! Matchen står sedan och väger lite och inget av lagen skapar några heta lägen. I den 27:e minuten missar en Skabersjöförsvarare bollen helt och målvakten kommer ut. Filip Zahn har bollen men tvingas bakåt med ryggen mot mål. Filip lyckas vända runt och skjuter men en försvarare lyckas precis täcka avslutet och därmed rädda ett givet mål. Någon minuts övertid i första halvlek och spelarna väntar på pausvilan. Skabersjö slår en patenterad långboll över vår backlinje mot sin snabba anfallare och han kommer fri och skjuter från 16-meterslinjen ett hårt skott som sitter i nätet bakom Philip Borgström och vi har 1-1. Domaren blåser av för halvtid sekunden senare. Lite kalldusch med ett insläppt mål i sista sekunden. Andra halvlek drar igång och lagen känner lite på varandra. Skabersjö har matchplanen klar, vid vunnen boll slå en långboll bakom vår backlinje och anfallaren sprintar efter den. I den 56:e minuten är Skabersjö på väg att skapa sig ett friläge i ÖT Smygehuks straffområde men Adam Norén sätter ut benet och Skabersjöspelaren ramlar över det och en solklar straff tilldöms Skabersjö. Den ombytta tränaren hoppar av glädje vid sidlinjen och kallar en av sina spelare till sig för ett byte. Tränaren går helt ouppvärmd in för att slå straffen. Straffen slås lågt till vänster och Philip Borgström går åt rätt håll och gör en kanonräddning. I den 60:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt och Gustav Lindquist ser Johan Hellström där längst fram och slår en fin genomskärare. Skabersjös målvakt är på väg ut och deras sista försvarare glidtackar för att bollen inte ska nå Johan men han glidtackar bollen förbi den utrusande målvakten och in i mål fram till 1-2. Några lyckominuter där för ÖT Smygehuk! I den 70:e minuten skjuter Johan Hellström ett markskott från 20 meter som målvakten räddar. I den 73:e minuten får ÖT Smygehuk frispark i hyfsat läge lite till vänster en 6-7 meter utanför straffområdet. Gustav Lindquist stegar fram och skjuter bollen över muren och den studar precis innan målet och målvakten lyckas rädda ut till hörna. I den 79:e minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark där Vasko Matrovic slänger sig fram och är så när att få bollen i mål men den går utanför. I den 80:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Rasmus Hammargren. I den 82:a minuten byts Filip Zahn ut och in kommer Casper Marcher. I den 87:e minuten byts Johan Hellström ut och in kommer debuterande Douglas Christensen. Skabersjö pressar på för en kvittering under slutet men ÖT SMygehuk lyckas hålla undan och vinna den viktiga matchen med 1-2. Skabersjö hade i den andra halvleken en boll i nät men den vinkades korrekt av för offside. En något turlig men väldigt skön seger för Smygepojkarna. Behar leder på 38 poäng, Vellinge IF har 36 poäng och ÖT Smygehuk har 35 poäng. I nästa match väntar serieledande Bosniska FK Behar på lördagen den 5:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.